Elena Udrea a dezbătut zilele trecute, pe rețelele de socializare, problema celor două fetițe abuzate sexual din județul Brașov. Fostul ministru a tras un semnal de alarmă și a vorbit despre cei care sunt vinovați pentru această situație, de-a dreptul neplăcută.
Deși se află în spatele gratiilor, Elena Udrea nu ezită pentru a face tot felul de declarații, pe pagina sa de Facebook. De această dată, fostul om politic a dezbătut o problemă de-a dreptul colosală care a atras atenția tuturor, după incidentul ce a avut loc la Brașov zilele trecute.
Cum a reacționat Elena Udrea, după ce a aflat despre cazul fetițelor abuzate din Brașov
Fostul ministru al turismului s-a declarat nemulțumită de modul în care oamenii legii îi pedepsesc pe cei care ajung să comită infracțiuni. Faptul că România nu pune la dispoziție o metodă clară de a preveni recidiva infractorilor reprezintă o problemă destul de gravă ce ar trebui rezolvată în cel mai scurt timp.
„Cazul răpirii și violării a celor două fetițe din Brașov de către un recidivist arată a mia oară cât de proastă este politica penală pe care o avem. Cel mai important aspect discutat aici este recidiva. Mai mult de jumătate dintre infractori sunt recidiviști, iar gradul de recidivă din România este cel mai mare din Europa. Deci statul român nu este în stare să-i reabiliteze pe cei care încalcă legea, să îi reintegreze în societate după executarea pedepsei. Autoritățile sunt total dezinteresate de ceea ce se întâmplă cu un deținut după ce pleacă din închisoare”, a scris Elena Udrea, duminică, 20 noiembrie, pe pagina sa de Facebook.
De asemenea, Elena Udrea a menționat și faptul că nu există programe bine puse la punct pentru a-i ajuta pe cei care sunt închiși. Ea mai susține că oamenii ajung să iasă din închisoare cu o atitudine mult mai agresivă decât în momentul în care au intrat, deoarece nu face nimeni nimic pentru a-i reabilita.
Faptul că pușcăriile sunt din ce în ce mai aglomerate o determină pe Elena Udrea să încerce să îi convingă pe cei care sunt la putere să facă o schimbare. Astfel, susține că în închisori nu se ține cont de igiena personală, de locurile limitate sau de nivelul de inteligență al fiecărui deținut.