Partida Elveția-România din preliminariile pentru EURO 2024 s-a terminat la egalitate, scor 2-2, după reușita lui Valentin Mihăilă. El a marcat cele două goluri ale echipei naționale, spre finalul meciului de la Lucerna. După ce arbitrul a fluierat sfârșitul duelului, Gică Popescu l-a făcut praf pe selecționerul României.
Gică Popescu a pus tunurile pe Edi Iordănescu, după partida dintre Elveția și România de la Lucerna. Deși Valentin Mihăilă a reușit „dubla” pe finalul meciului, fostul mare căpitan al echipei naționale n-a avut cuvinte de laudă la adresa selecționerului. „Baciul” i-a transmis actualului antrenor al Naționalei să-i facă loc lui Anghel Iordănescu la prima reprezentativă. Cuvintele lui n-au rămas fără răspuns, căci Edi Iordănescu i-a dat replica.
Băi Edi, tu nu știi ce înseamnă echipa națională! Nu poți să vii după meciul ăsta execrabil când putea să te umfle Elveția cu 7-0, să spui că vii pe drumul cel bun! Să spui că creăm valori! Care valori? Băi băiatule, la echipa națională sunt rezultate! Să-i mulțumim lui Dumnezeu că i-a căzut mingea în cap lui Pușcaș.
Doamne ferește să fie ăsta drumul cel bun al echipei naționale! Nu grup, nu familie, rezultate! Ai făcut cele mai proaste meciuri din istoria națională. Lasă-l pe taică-tu să ducă naționala pe drumul cel bun dacă nu te simți în stare. Astea sunt valorile pe care le creează Edi la echipa națională? Că îi cade mingea pe cap lui Pușcaș? Nu astea sunt valorile pe care le vrem”, a spus Gică Popescu, la Prima TV.
Edi Iordănescu a răbufnit, după discursul lui Gică Popescu
Selecționerul României i-a transmis fostului căpitan al Barcelonei că tricolorii nu se așteptau la un astfel de mesaj din partea lui. Iordănescu susține că are o gândire diferită față de cea a președintelui de la Farul Constanța. Antrenorul Naționalei a ținut să spună că are alte așteptări din partea legendelor fotbalului românesc.
„Dacă mă uit și îmi verific contractul știu că obiectivul e să calific echipa la Campionatul European și știu că suntem pe traseul corect. Dacă vreți estetică, după opt ani de lipsă de calificări, înseamnă că vorbim degeaba și avem logici diferite.