Partidele pro-europene au ajuns la un acord privind susținerea unui candidat comun la alegerile prezidențiale. Conform informațiilor Tabloidvip.ro Crin Antonescu ar putea fi numele vehiculat pentru această candidatură, iar acesta ar accepta propunerea dacă sondajele îl vor plasa ca fiind cel mai bine poziționat pentru a câștiga scrutinul. Potrivit surselor, alegerile prezidențiale ar urma să aibă loc înainte de Paște, mai exact în ultima săptămână a lunii martie și la jumătatea lunii aprilie.
Crin Antonescu este considerat favoritul Coaliției pentru a candida, iar surse Tabloidvip.ro confirmă că a participat la întâlnirea dintre PSD, PNL și UDMR desfășurată la Palatul Victoria. Numele candidatului comun ar urma să fie anunțat în curând, în funcție de consensul dintre cele trei partide pentru formarea Guvernului.
Antonescu și-a început activitatea politică națională în 1992, fiind ales deputat de Tulcea, funcție pe care a deținut-o timp de patru mandate succesive. Între 1997 și 2000, a ocupat funcția de ministru al Tineretului și Sportului în guvernele conduse de Victor Ciorbea, Radu Vasile și Mugur Isărescu. În perioada 2008-2016, a fost senator din partea PNL, conducând Senatul între 2012 și 2014 și ocupând interimar funcția de președinte al României (10 iulie 2012 – 27 august 2012), pe durata suspendării lui Traian Băsescu.
În 2009, Crin Antonescu a fost candidatul PNL la alegerile prezidențiale, obținând locul al treilea cu 20% din voturi. În turul doi, acesta l-a susținut pe candidatul PSD, Mircea Geoană.
Antonescu a condus PNL între 2009 și 2014, perioadă în care, alături de Eduard Hellvig, a pus bazele alianței USL dintre PNL și PSD. Această alianță a reușit să înlăture guvernarea susținută de Traian Băsescu. Potrivit înțelegerii din USL, Victor Ponta urma să devină premier, iar Antonescu să ocupe funcția de președinte. Totuși, destrămarea alianței a împiedicat realizarea acestui scenariu.
Crin Antonescu s-a retras din viața politică după ce PNL a pierdut alegerile europarlamentare și el însuși a pierdut cursa internă din partid pentru a deveni candidat la alegerile prezidențiale. În alegerile pentru Parlamentul European, PNL a obținut 15%, mai puțin decât procentul de 20% promis de Antonescu. Klaus Iohannis a preluat conducerea partidului și, ulterior, a câștigat alegerile prezidențiale împotriva lui Victor Ponta.